Workshop

De workshops van Weerstandloos zijn thema gericht. De eerste serie gaat over werk. Hierna volgen in nog onbekende volgorde blijatie, weten wat je wél wilt en voelen voor gevorderden. Deze lijst zal groeien naarmate er meer onderwerpen voorbij komen waar we specifieke uitleg over kunnen geven, op het moment dat daarom gevraagd wordt.

Ons cursusmateriaal is gebaseerd op de universele wet van aantrekking. Om die reden hebben we een introductie workshop gemaakt die volledig gericht is op een kennismaking met de principes die hieraan ten grondslag liggen. Dit levert verschillende voordelen op:

 1. Iedereen die een thema workshop gaat volgen bij Weerstandloos start met dezelfde introductie
 2. Bij een volgende thema workshopserie hoef je de introductie niet opnieuw te doen
 3. De introductie biedt voor sommige mensen al genoeg stof om mee aan de slag te gaan
 4. Door de introductie workshop kom je erachter of onze methode bij je past.

Introductie workshop

De introductie workshop geeft iedereen de mogelijkheid om bij hetzelfde begin te beginnen. Bij de vervolg workshops gaan we ervan uit dat je de introductie workshop gevolgd hebt. Daarom is de introductie een vereiste.

Wat kun je verwachten van de introductie workshop? Je krijgt een uitleg over de wet van aantrekking. We leggen uit dat je twee punten van aantrekking hebt waardoor je emotie ervaart. Naar aanleiding hiervan leer je wat emotie is. Dit is de kern van de workshop. Denk hierbij aan emotie in algemene termen: goed voelen, minder goed voelen, heel goed voelen of bijzonder slecht voelen. De vele termen die we kennen om de verschillende emoties aan te duiden zijn hierbinnen slechts nuances. Soms noem je een niet goed voelende emotie eenzaamheid, soms noem je die verdriet, en iets dat goed voelt kun je aangenaam noemen, maar ook fijn. Het is handig om je hiervan bewust te zijn, maar de workshop gaat niet over de verschillende soorten emoties en hoe je met elke afzonderlijke emotie kunt omgaan. We hebben het enkel over emotie in algemene zin waarbinnen de focus ligt op: “Hoe zou je je nog beter kunnen voelen?” In onze uitleg over emoties verschillen we van veel ander materiaal dat zich baseert op de wet van aantrekking, omdat dat doorgaans uitgaat van één punt van aantrekking.

Alles wat je doet doe je om je goed te voelen

Het uiteindelijke doel van alles wat je doet is dat je je er beter door gaat voelen. Goed voelen is je drijfveer. Of het nou gaat om opruimen, afwassen, vakantie vieren, werken, hobbyen of spelen met de hond; je motivatie om eraan te beginnen is dat je je uiteindelijk beter voelt. Dat kan direct zijn (de vakantie, de hond), maar ook indirect (de belasting invullen, opruimen of afwassen). Een schone keuken is nou eenmaal fijner dan een bende vol rondslingerend afval en etensresten. Ook al is opruimen niet fijn voor velen, het resultaat voelt wel fijn!

Na gedachte komt emotie

Emoties volgen altijd op een gedachte. Vaak wordt een gedachte automatisch door je hersenen geproduceerd. Je bent je er dan amper bewust van, omdat het zo ‘gewoon’ is om te denken wat je doorgaans denkt. Maar als je hier goed op let zul je merken dat emoties altijd in gang worden gezet door gedachten. Een emotie vertelt je iets over de gedachte die je hebt; het geeft aan in hoeverre je gedachte overeen komt met de meest positief mogelijke gedachte die jij kunt hebben over het onderwerp. Als die twee gedachten overlappen wil dat zeggen dat je er positief over bent en je je goed voelt. Als ze in de kern enorm verschillen dan voel je je niet goed. Hoe groter het verschil tussen de gedachten, hoe beroerder je je voelt.

Dit is waar het in de introductie workshop om draait: wat emotie is en wat je ermee kunt! Het belangrijkste is daarbij dat je een uitleg krijgt over de gedachten die je vaak herhaalt, ofwel je overtuigingen. En dan vooral je beperkende overtuigingen. Je krijgt een uitleg over beperkende overtuigingen, hoe je ze opspoort en hoe je er een nieuwe gedachte voor in de plaats zet.

Het klinkt zo eenvoudig - en dat is het ook - maar laat je niet misleiden door het idee dat eenvoud niet ingrijpend kan zijn! Als je inziet en ervaart hoe je overtuigingen je leven bepalen kun je zelf weer achter het stuur gaan zitten, enkel en alleen door bewust te gaan denken wat werkelijk goed voelt. Want als je je goed voelt ben je waar je wilt zijn.

Zoeken daar waar je vindt

Een grapje dat we vaak horen is “Als je iets kwijt bent zoek dan op de laatste plek waar je zou zoeken, want dat is waar je vindt wat je zoekt”. Je gaat immers niet verder zoeken als je het gevonden hebt. Hoe flauw het ook is, er zit een kern van waarheid in. Zeker als het gaat over je goed voelen. Als ‘goed voelen’ het doel is, waarom begin je daar dan niet direct mee?

Wie goed doet - goed ontmoet

wie goed doet, goed ontmoet
(=wie goede dingen doet voor andere mensen kan soms ook goede dingen terug verwachten)

Dit bekende spreekwoord wordt op woorden.org zo uitgelegd. Het is perfect verwoord voor mensen die de wet van aantrekking niet kennen. De uitleg van woorden.org spreekt namelijk over ‘kan soms … verwachten’. Als je de wet van aantrekking begrijpt snap je hoe dit werkt en hoe je het kunt gebruiken, zodat de definitie klinkt als: Wie goed voelende gedachten heeft komt vanzelfsprekend meer goed voelende dingen tegen.

De wet van aantrekking

Weerstandloos gaat vooral over je gevoel in relatie tot de wet van aantrekking. De wet van aantrekking kun je duiden als “wat in essentie op elkaar lijkt trekt elkaar aan”. Iedereen die zich eerst goed voelt en dan iets negatiefs hoort en daarover blijft denken, weet dat die zich na verloop van tijd miserabel kan voelen. De wet van aantrekking is hier aan het werk. Na een tijdje komt de ene negatieve gedachte na de andere en lijkt het wel alsof er geen weg terug meer is; alles in je omgeving lijkt ineens stom, naar en irritant.
Omgekeerd geldt dit ook; als je je ontzettend goed voelt let je niet op het gezeur van een collega of buurman. Je krijgt gemakkelijk lachende gezichten van onbekenden op straat en je kunt enorm genieten van de kleinste, ogenschijnlijk nutteloze zaken.

Gedachten trekken elkaar aan, net als alle andere dingen: situaties, mensen, voorwerpen, banen enzovoorts. De wet van aantrekking is de motor achter wat er gebeurt in je leven. Door bewust te leven met je gevoel ben je in feite je twee aantrekkingspunten op elkaar aan het afstemmen, zodat je je goed voelt en er ook meer goeds naar je toe komt. De wet van aantrekking is namelijk altijd actief. Dit is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Denk eens aan waar je in je eigen leven voorbeelden hiervan kunt herkennen, of aan wat je hiervan gehoord hebt van andere mensen. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. iemand die altijd een nare leidinggevende heeft, waar hij ook werkt
 2. die vriend of vriendin die altijd de ‘foute’ partner uitzoekt
 3. kunstenaars die soms in de flow zitten en het ene werk na het andere produceren, om daarna helemaal vast te komen zitten waardoor er weken geen werk uit handen komt
 4. dat je eraan denkt om sinds lange tijd weer contact met iemand op te nemen en dan net een email of appje van diegene ontvangt
 5. dat je net een stapeltje kaarten hebt gekocht om er dan achter te komen dat er ‘toevallig’ weer een baby-boom heeft plaatsgevonden
 6. dat je al lachend en heel onbewust een paraplu meeneemt om even later te ontdekken dat je die erg hard nodig hebt
 7. die vriend die altijd wat met auto’s heeft en bij wie ze telkens stuk gaan, en een andere die net zo veel auto’s slijt en altijd de juiste lijkt uit te kiezen
 8. dat ene goede idee dat je hebt waarmee je miljoenen gaat verdienen om er een dag later achter te komen dat iemand dat net op de wereld heeft gezet

Ons leven zit vol kleine en grote voorbeelden van dit soort verhalen.

Thema workshops

Na de introductie workshop kun je de thema workshops volgen. De thema workshops zijn een stuk interactiever dan de introductie workshop. Waar je bij de introductie workshop vooral veel informatie krijgt en er vraag en antwoord mogelijk is, gaat het in de thema workshops veel meer over meedoen. We gebruiken verschillende werkvormen om je energie werkelijk te laten bewegen en de doorbraak uit te nodigen die je graag wilt.

Werk

In deze workshopserie ga je je relatie met werk veranderen. De workshop is voor iedereen die verbetering wil op het gebied van werk, bijvoorbeeld als je geen werk hebt en dit graag wilt vinden, als je werk hebt dat je zou willen veranderen of als je op het werk minder weerstand wilt ervaren. Maar de workshop is ook geschikt als je de mindset van een entrepreneur wilt aannemen, meer klanten wilt aantrekken of een andere manier van omgang wilt met collega’s, klanten, leveranciers enzovoorts.

Wij van Weerstandloos zien graag dat je werk doet dat bij je past. Omdat je dan je grootste bijdrage kunt leveren. Die bijdrage is niet alleen de inhoudelijke kant van het werk, maar ook hoe goed je je voelt en welke uitstraling je daarbij hebt. Als je blij bent met je werk, dan werkt dat door op alle gebieden in je leven. Dan ben je thuis sneller blij en dit helpt anderen om ook makkelijker blij te zijn. Hierdoor wordt het voor iedereen simpeler om het leven te leven dat hij graag wil.

Het doel van Weerstandloos ligt in het verlengde hiervan: een betere voelende wereld creëren. Wij snappen de invloed die mensen hebben op zichzelf en elkaar. Als wij kunnen overbrengen hoe jij je fijner voelt bij het werk dat je doet, dan dragen wij bij aan het grotere goed van een leukere wereld.

Weten wat je wél wilt

Deze workshop leert je te voelen wat je wilt in plaats van hoofdzakelijk na te denken over wat je wilt. Denken en voelen brengen andere inzichten met zich mee. Als je onduidelijkheid hebt over wat je wilt in je leven bieden wij je in deze workshop een manier aan om dit helder te krijgen. Tijdens de workshop ga je in contact met anderen op zoek naar waar je hart ligt. Als je de motor achter je passie kent kun je daar de rest van je leven gebruik van maken.

Voelen voor gevorderden

We ontwikkelen deze workshop voor mensen die dieper willen ingaan op de finesses van het voelen. Hierin wordt de theorie verder uitgediept, leer je nog bewuster gebruik te maken van de wet van aantrekking en breiden we het aantal technieken uit waarmee je momentum voor je kunt laten werken. Hoe bewuster je wordt van je gevoelsleven hoe makkelijker je je leven kunt creëren zoals je dat zelf wilt. Je wordt een fijnproever op emotioneel gebied; het resultaat is een rijker gevoelsleven en een groter emotioneel bewustzijn.

Blijatie

Weerstandloos is bezig met http://www.blijatie.nl. Hierin laten we zien hoe je een weerstandloze relatie kunt onderhouden. Hoe we dit gaan doen weten we nog niet. Misschien komt er een serie workshops, misschien een online cursus of een boek, of alleen maar een blog: we hebben nog geen idee! Als je het leuk vindt - schrijf je dan in ophttp://www.blijatie.nl en wij houden je op de hoogte!