Over Remco

Remco Boerma

Ik help de zelfbewuste noorderling die wil leren om zich op eigen kracht goed te voelen.

Ik geloof dat iedereen het recht heeft om een leven te creëren vol vreugde, voldoening en fijne relaties. Ik geloof dat als je weet hoe je emoties en gedachten hand in hand gaan je in staat bent om dit te realiseren. Ik geloof dat niemand hier veel moeite voor zou hoeven doen. Ik geloof dat ik een logisch, voorspelbaar en eenvoudig systeem heb wat ik jou kan leren.

In 15 jaar depressiviteit waarvan 10 jaar suïcidaal heb ik geleerd hoe het is om je uiterst beroerd te voelen. Ik heb als kind overspannenheid van dichtbij meegemaakt en het samen met een burn-out later zelf ook als volwassene ervaren. Mede door scheidingen (die van mijn ouders, maar ook mijn eigen scheiding met de moeder van mijn kind), door pest gedrag op school, maar ook verschillende heftige romantische relaties, heb ik veel over het contact en de wederzijdse afhankelijkheid tussen mensen geleerd. Andere soorten afhankelijkheden heb ik leren kennen via roken, alcohol en gamen. Sinds mijn negende was ik op zoek naar antwoorden en manieren om me goed te voelen. Op mijn dertiende heb ik leren mediteren en sindsdien heb ik gezocht naar mogelijkheden om controle te krijgen over mijn leven. Na jaren zoeken, lezen, proberen en onderuit gaan heb ik het gevonden. Ik ben niet langer slachtoffer maar sta aan het stuur, niet langer gepest maar onafhankelijk, niet langer een drop-out maar een autodidact. Ik geniet bewust van mijn leven, kies bewust wat ik wil voelen, wanneer ik dit wil voelen en hoe lang ik dit wil voelen.

Ik geloof dat iedereen deze rust in zichzelf kan vinden. Ik geloof dat het mogelijk is om het virus van de emotionele afhankelijkheid in te dammen door scholing en ik geloof dat we daarmee een wereld maken die fijner aanvoelt voor onszelf en onze kinderen. Maar vooral geloof ik, dat als ouders dit leren we dit generatie op generatie gaan doorgeven, en het normaal wordt dat mensen zich fijn voelen.