Jouw meest perfecte dag

Jouw meest perfecte dag

Ik sprak een man die van zijn weerstand af wilde komen. Hij verloor zijn plezier in het leven door een zieke echtgenote en zijn bedrijf dat langzaam in het slop kwam. Ik stelde hem een hele simpele vraag. Zijn antwoord was het startschot om in snel tempo weer terug bij zijn plezier te komen. Die vraag deel ik hier met jou. Ik wil je uitnodigen om ook met deze vraag te gaan spelen en te ontdekken waar jij blij van wordt.

Creëer wat rust om je heen zodat je de tijd en aandacht hebt voor deze oefening.

De vraag

De vraag is simpel:

Hoe ziet jouw meest perfecte dag eruit?

Bedenk een dag in de toekomst. Geef zo uitgebreid mogelijk antwoord, inclusief de kleinste details. Voor een optimaal effect beschrijf je alle zintuiglijke ervaringen:

  • Wat zie je?
  • Wat voel je?
  • Wat draag je?
  • Hoe is de lucht?
  • Wat ruik je?
  • Wat proef je?
  • Wat hoor je?

Bedenk eerst welke weekdag dit wordt. Is het een werkdag, of juist een weekend? Ben je alleen of ben je met anderen? Waar ben je?

Als je deze vragen voor jezelf beantwoord hebt begin je die geweldige dag te beschrijven:

Ik lig in mijn overheerlijke zachte warme bed. Ik lig tegen m’n slapende lieverd aan terwijl ik langzaam ontwaak uit een fijne slaap. Het is ongeveer 8 uur want vandaag worden we wakker wanneer we willen. Ik hoor wat vogels fluiten, het is zomer en ik heb zin om op te staan. …

Beschrijf hoe je gaat ontbijten, wanneer, met wie, wat je eet, hoe het smaakt, wie het klaarmaakt enzovoorts enzovoorts. Beschrijf al verzinnend wat je doet die dag, hoe geweldig dat voelt, welke successen je meemaakt, welke gezelligheid je ervaart en misschien wel de diepgang die jou het gevoel geeft dat dit de dag is waarvoor jij leeft!

Spelregels

  1. De eerste belangrijke spelregel is dat je alles mag aanpassen. Je partner, je eetpatroon, het beschikbare eten, je omstandigheden, je lichaamsgewicht, het seizoen, je huis… alles is aan te passen aan jouw ideale dag.
  2. De tweede belangrijke spelregel is dat je, terwijl je op zoek bent naar dit heerlijke visioen, telkens opnieuw mag beginnen en dingen mag wijzigen terwijl je aan het vertellen bent. Het gaat niet om de juistheid van je verhaal maar om het fijnste gevoel!
  3. De laatste spelregel is dat dit alleen werkt voor een dag in de toekomst.

Samenwerken voor het fijnste resultaat

Nodig een vriend of vriendin uit om met elkaar je perfecte dag te beschrijven. Samen is het makkelijker. Het hardop uitspreken werkt krachtiger dan in jezelf praten. Je helpt elkaar wanneer je doorvraagt naar details. Let er ook op of de ander zich werkelijk op zijn of haar best voelt tijdens het vertellen. Het is de kunst om open te staan voor alles wat je hoort. Hou deze informatie wel voor jezelf; wat de ander je vertelt is persoonlijk. Als je samenwerkt kan de toehoorder ook luisteren of je belemmerende overtuigingen hebt die je beeld van een ideale dag in de weg zitten. Dat maakt het luisteren en feedback geven minstens net zo leuk. Zeker als je het leuk vindt om iemand te helpen bij een fijner leven!

Ken je niemand in je omgeving met wie je deze oefening kunt doen? Ontmoet bij een workshop van Weerstandloos nieuwe mensen die openstaan voor dit soort gezamenlijke oefeningen.

Bewuste creatie

Door het beeld te scheppen van jouw perfecte dag kom je in harmonie met wie jij werkelijk bent. De wet van aantrekking zorgt ervoor dat meer fijne dingen naar je toe komen. Je huidige situatie is hierin niet belangrijk. Wat telt is het beeld van jouw ideale dag en het geluk dat je hierbij voelt! Zoals in het voorbeeld waar ik dit artikel mee begon. Eigenlijk begin je met deze oefening bewust te creëren. Bij een workshop van Weerstandloos leer je meer over hoe je zelf elementen uit je leven kan creëren. Door te fantaseren raak je gewend aan het idee dat je perfecte dagen mag ervaren, dat je het waard bent om te streven naar meer dan ‘goed genoeg’. Iets dat veel mensen best moeilijk vinden!

Doe mee

Ik nodig je van harte uit om jouw ervaringen te delen in het commentaarveld hieronder. Ik zie ernaar uit om te horen wat het je heeft opgeleverd! Uiteraard ben je van harte welkom bij een workshop van Weerstandloos om nog meer te leren.

PS: Vind je deze oefening leuk om te doen, probeer dan ook “Hoe zou het voelen als” !

Foto copyright Ambro via FreeDigitalPhotos
2014-11-23 15:46:00

Ah wow wat een heerlijke oefening! Ik voelde me al best goed vandaag, maar nu zit ik definitely nog een disc hoger ;)

Leony @ 2014-12-01 13:41:26

De blog is een beetje aangepast zodat die nog makkelijker leest.

remco @ 2014-12-12 12:50:36

Op een sombere herfstdag als vandaag is dit een ideale oefening :) Ik stel me voor hoe mijn ideale dag begint: het winterzonnetje schijnt zachtjes door de kale bomen, een klein laagje sneeuw bedekt de tuin, broodjes bakken in de oven, de geur van koffie vult de woonkamer… ik voel me fit en energiek, alsof ik de hele wereld aan kan!

Wat een verschil met hoe ik me vandaag voelde vóór deze oefening. Wat een beetje fantasie al kan doen! Dit is trouwens ook een mooie oefening voor het laten stromen van je creativiteit. Alles is tenslotte mogelijk op je ideale dag… think beyond your own mind! Bedankt voor deze waardevolle oefening!

Lidewij @ 2014-12-12 13:15:48

Ontzettend tof om hier mee bezig te, een moment te nemen om over na te denken en zo erachter te komen waar de kleine dingen in het leven jou geluk liggen. Remco je bent een topper !

Candy @ 2016-11-10 17:08:15
Je email adres:
Je voornaam:
Uitloggen
Oops:
Code uit email: